Kraamzorg Hoevelaken

Tarieven & Vergoedingen

Kraamzorg Tarieven & Vergoedingen 2023: wat moet je weten.

Hier vind je alle belangrijke informatie over de vergoedingen en tarieven die geldig zijn van 1 januari tot 31 december 2023.

Vergoedingen voor Kraamzorg

Aangezien de vergoedingscriteria voor kraamzorg variëren tussen de verschillende zorgverzekeraars, raden we je aan om je polisvoorwaarden nauwkeurig te bestuderen. Neem bij twijfel contact op met je zorgverzekeraar om duidelijkheid te krijgen over de specifieke voorwaarden die voor jou gelden.

We hebben contracten met alle Nederlandse Zorgverzekeraars

We zijn er trots op dat we voor 2023 contracten hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor worden de meeste kraamzorgkosten direct door jouw verzekeraar aan ons voldaan.

Bepaling van Kraamzorguren

Het aantal vergoede kraamzorguren wordt vastgesteld op basis van het landelijk indicatieprotocol, een uniforme werkwijze die alle Nederlandse kraamzorgaanbieders hanteren.

Aanvullende verzekering en extra kraamzorguren

Met een aanvullende verzekering kun je mogelijk in aanmerking komen voor extra kraamzorguren (indien de planning dit toestaat) en/of een vergoeding van je eigen bijdrage. Controleer dit altijd bij je zorgverzekeraar.

Eigen Bijdrage Kraamzorg 2023

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bepaalt jaarlijks de hoogte van de eigen bijdrage voor kraamzorg. In 2023 is de vastgestelde wettelijke eigen bijdrage voor thuiskraamzorg € 4,80 per uur. Dit geldt zowel voor de reguliere uren als voor de extra geïndiceerde uren kraamzorg. Wil je weten of je aanvullende zorgverzekering de kosten van deze wettelijke eigen bijdrage dekt? Controleer dit dan bij je zorgverzekeraar.

De tarieven zijn als volgt:

NB: Ben je niet (in Nederland) verzekerd, dan gelden andere tarieven.

Ontvang je graag kraamzorg via Kraamzorg Hoevelaken? Stuur dan een e-mail info@kraamzorghoevelaken.nl of bel naar 06-30605201.

Wijzigingen voorbehouden.