Kraamzorg Hoevelaken

Poliklinisch bevallen

Samen uit, samen thuis 

Bij Kraamzorg Hoevelaken begrijpen we dat elke bevalling haar eigen unieke verloop heeft. Of je nu kiest voor een thuisbevalling, een bevalling in het ziekenhuis, of een poliklinische bevalling, wij zijn er om jou en je partner te ondersteunen. We willen graag uitleggen hoe dit precies werkt, wat een poliklinische bevalling inhoudt en hoe onze kraamzorg jullie beiden ondersteunt, zowel in het ziekenhuis als thuis.

Wat is een poliklinische bevalling

Een poliklinische bevalling is een bevalling die plaatsvindt in het ziekenhuis, onder begeleiding van je eigen verloskundige. Het bijzondere van een poliklinische bevalling is dat je niet in het ziekenhuis wordt opgenomen. Je komt naar het ziekenhuis voor de bevalling en keert na de geboorte weer naar huis. Alleen als er medische redenen zijn voor extra controles na de bevalling, moeten jullie soms nog even blijven. Onze kraamzorg staat voor je klaar, ongeacht of je nu thuis of poliklinisch wil bevallen.

Assistentie bij de bevalling in het ziekenhuis

Als jij en de verloskundige besluiten om naar het ziekenhuis te gaan voor de poliklinische bevalling, kun je erop vertrouwen dat onze kraamzorg paraat staat. Degene die zal assisteren bij de bevalling heet een partusassistente. Zodra de verloskundige aangeeft dat jullie vertrekken, wordt een partusassistente van Kraamzorg Hoevelaken op de hoogte gebracht en zal zij ook naar het ziekenhuis komen. De partusassistente bied ondersteuning en assistentie tijdens de bevalling, zowel voor jou en je partner maar ook de verloskundige. We begrijpen dat de bevalling een intens moment is en onze kraamzorg is er om jullie beiden gerust te stellen en te ondersteunen.

Terug naar huis 

Na de geboorte en nadat de nodige controles en zorg in het ziekenhuis zijn afgerond, keren jullie terug naar huis. Onze kraamzorg gaat met jullie mee naar huis, mits er geen medische redenen zijn om langer in het ziekenhuis te blijven. We willen dat jullie zo snel mogelijk terugkeren naar jullie eigen vertrouwde omgeving en onze kraamverzorgenden staan klaar om jullie te ondersteunen bij de overgang naar huis.

Ondersteuning in de nacht

Bij Kraamzorg Hoevelaken begrijpen we dat de behoeften van jullie en jullie baby geen klok volgen. Daarom zijn we er ook midden in de nacht. Als jullie ’s avonds laat of midden in de nacht thuiskomen na de bevalling in het ziekenhuis, zal een kraamverzorgende klaarstaan om jullie te helpen opstarten. Ze zal niet alleen moeder, maar ook jou als partner begeleiden en adviseren over hoe je kunt ondersteunen in de zorg voor jullie baby. Ze zal uitleg geven over veilig slapen, het voedingsschema en het meten van de temperatuur van jullie baby. Dit zijn belangrijke zaken om te weten voor de eerste 24 uur na de geboorte. Samen staan jullie er niet alleen voor, want we zijn er om ervoor te zorgen dat jullie de beste zorg en ondersteuning krijgen, ongeacht het tijdstip.

Wij zijn er, ongeacht waar

Bij Kraamzorg Hoevelaken staan we voor jullie klaar, of jullie nu kiezen voor een thuisbevalling, een bevalling in het ziekenhuis, of een poliklinische bevalling. We zijn er om jullie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat jullie een zorgeloze en gedenkwaardige bevalling hebben en een mooie kraamweek hebben om later op terug te kijken. Jullie kunnen op onze toegewijde kraamverzorgenden rekenen om jullie te begeleiden tijdens deze bijzondere fase van jullie leven.